27 augusti 2020
19:00

BAIK 2

Alviks IK - BAIK 2 3-2

Efter första halvlek så befinner vi oss underläge med 2-0 då Alvik gjort mål efter en hörna samt en omställning där Alviksspelaren kommer fri efter en situation där vi ska göra bättre ifrån oss men inte får bort boll utanför eget straffområde. Trots underläge 2-0 så har vi bra bollinnehav men för lite hot i djup och för få som har en hotande position på Alviks planhalva.

I andra halvlek så kommer vi ut med mycket bättre energi och engagemang. Vi tar tydligare löpningar, aktivare snack och bättre tålamod med bollen. Detta leder till att vi kvitterar genom mål av Ahmed och Wuopio inom ett spann av 4 minuter. Tyvärr åker vi på en utvisning i minut 66 och 10 minuter senare gör Alvik 3-2 när deras forward bryter en passning i vår backlinje.

Trots utvisningen tycker jag att vi fortsätter spela fotboll och spelar ut Alvik i stora delar av halvleken. Med förutsättningarna före och under matchen är jag riktigt nöjd med insatsen, trots förlusten. Vi visar på karaktär när vi trots en man mindre har flera bud på att kvittera matchen.